Un grup de rebeli din Yemen, suspectaţi de afiliere la gruparea Al-Qaeda, a preluat controlul asupra unei clădiri a armatei din oraşul yemenit Mukalla

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Armata statului Yemen a trimis luni seară întăriri în oraşul-port Mukalla pentru a recâştiga un sediu al armatei preluat de persoane înarmate suspectate a fi membri afiliaţi grupării teroriste Al-Qaeda, informează BBC.

Cel puţin trei soldaţi şi doi atacatori au fost ucişi în urma descinderii a 30 de persoane înarmate, care purtau uniforme militare, în sediul clădirii armatei din Mukalla.

Unii soldaţi au reuşit să scape, însă alţi sunt în continuare în clădirea. Sediul armatei din Mukalla este în prezent înconjurat de vehicule blindate.

Autorităţile yemenite susţin că militanţii rebeli au mers până la sediul armatei în camioane militare furate, deschizând focul asupra militarilor care erau de gardă şi au montat explozivi la poarta principală.

Trupe suplimentare din armata yemenită au fost trimise în Mukalla pentru a ajuta la rezolvarea situaţiei.

Pe 20 septembrie, luptători suspectaţi a fi din Al-Qaeda au ucis 40 de soldaţi şi poliţişti în atacuri simultane asupra unor ţinte militare din provincia Shabwa.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite