Atacul de la Nairobi a fost revendicat în mod public de liderul Al-Shabab

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful grupului islamist somalez Al-Shabab, Ahmed Godane, a revendicat miercuri atacul realizat asupra centrului comercial din Nairobi, în urma căruia au murit cel puţin 72 de persoane.

Într-un mesaj postat pe un site care legături cu gruparea Al-Shabab, www.somalimemo.net, liderul terorist cunoscut sub numele de  Mokhtar Abu al-Zubair a declarat că atacul realizat a venit ca urmare a intervenţiei armatei kenyene în Somalia, în octombrie 2011.

Retrageţi-vă trupele sau pregătiţi-vă pentru un război lung în care va curge sânge”, a declarat Ahmed Godane, adresându-se mai ales guvernului kenyan.

Analiştii de securitate americani susţin că grupul islamist Al-Shabaab vor ieşi mai puternici şi mai uniţi după atacul terorist de la Nairobi şi ar putea reprezenta un exemplu pentru alte grupuri extremiste.

Mesajul Al-Shabab este că gruparea este „jos, dar nu ieşită din joc”, „pierde terioriu, dar nu oameni”, a declarat un fost consilier al lui David Petraeus, David Kilcullen, citat de „The Guardian”.

De asemenea, surse din forţele de securitate britanice estimează că aproape 50 de britanici s-au alăturat grupării Al-Shabab în Somalia.   

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite