Grecia: Sediul unui ziar acuzat că îi sprijină pe neonazişti a fost atacat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ziarul elen FOTO lobbystasgr.blogspot.com
Ziarul elen FOTO lobbystasgr.blogspot.com

În jur de cincisprezece persoane au spart geamurile şi au aruncat cu pietre şi vopsea, joi seară, în sediul unui ziar grecesc de scandal, acuzat că îi sprijină pe neonaziştii suspectaţi de uciderea unui militant antifascist, a anunţat poliţia.

La scurt timp după orele 20, cincisprezece bărbaţi au atacat birourile ziarului Proto Thema din Maroussi, o suburbie din nordul Atenei, provocând doar pagube materiale, inclusiv la maşini.

Înainte de a fugi, atacatorii au aruncat pliante în care acuză ziarul că sprijină fascismul.

Proto Thema a fost ţinta unor critici puternice după ce a publicat duminică o fotografie a muzicianului antifascist Pavlos Fyssas, 34 de ani, ţinut în braţe de prietena sa disperată după ce a fost înjunghiat mortal.

Această crimă comisă pe 18 septembrie la Atena de un presupus militant al partidului neonazist Zori de Aur, Georgios Roupakias, în vârstă de 45 de ani, a provocat un şoc în ţară. Premierul Antonis Samaras a promis măsuri împotriva „descendenţilor naziştilor".

Roupakias a recunoscut că l-a lovit pe militantul antifascist, dar a invocat legitima apărare şi a asigurat că nu este membru al Zori de Aur. Partidul neonazist a asigurat de asemenea că nu are nicio legătură cu presupusul criminal, dar fotografii l-au arătat că participă la activităţile sale.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite