Un copil a fost împuşcat în cap şi alte zeci de persoane au fost rănite, în urma unor incidente de la graniţa Fâşiei Gaza cu Israelul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În luna mai, Fâşia Gaza a suferit distrugeri masive în urma conflictului dintre Israel şi Hamas / FOTO EPA-EFE
În luna mai, Fâşia Gaza a suferit distrugeri masive în urma conflictului dintre Israel şi Hamas / FOTO EPA-EFE

Un soldat israelian şi doi palestinieni, unul dintre ei fiind un copil de 13 ani, au fost grav răniţi în urma unor incidente care au avut loc sâmbătă la graniţa dintre Fâşia Gaza şi Israel.

Violenţele au izbucnit ca urmare a organizării unui protest în Gaza de către Hamas pentru a comemora o tentativă de inciendiere a lăcaşului de cult Al-Aqsa care a avut loc în urmă cu 52 de ani.

Sute de palestinieni s-au strâns în zona fortificată de la graniţa cu Israelul, unii încercând să se urce pe gardul care separă cele două teritorii, iar alţii aruncând cu materiale explozive către soldaţii israelieni, conform armatei Israelului, citată de Reuters.

Autorităţile sanitare din Gaza au anunţat că un băiat de 13 ani se află în stare gravă după ce a fost împuşcat în cap. În total, 39 de palestinieni au fost răniţi de răspunsul armatei israeliene, iar un grănicer israelian a suferit răni grave.

Incidentele au loc la câteva zile după ce Israelul a anunţat că va permite accesul ajutoarelor venite din Qatar pentru Fâşia Faza.

Mai mulţi lideri palestinieni au ţinut discursuri în faţa mulţimii strânse la graniţă, cerând Israelului să ridice restricţiile impuse asupra Fâşiei Gaza. Israelul restricţionează drastic ieşirile din Gaza, teritoriu în care locuiesc aproximativ două milioane de palestinieni. Egiptul impune restricţii similare asupra enclavei, cele două state justificându-şi măsurile ca un răspuns la ameninţarea Hamas.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite