Un cerc de foc a izbucnit în apele Mexicului în urma unei scurgeri de gaz de la o conductă subacvatică a companiei petroliere Pemex VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
cerc de foc mexic

Un incendiu pe suprafaţa oceanului la vest de peninsula Yucatan din Mexic a fost stins vineri, a anunţat compania petrolieră Pemex, dând vina pe o scurgere de gaz dintr-o conductă subacvatică, scrie Reuters.

Flăcările au izbucnit din apă asemenea lavei topite fiind denumite "ochi de foc" pe platformele de socializare din cauza formei circulare a flăcării, la mică distanţă de platforma petrolieră Pemex. 

Incendiul a fost stins în mai mult de cinci ore, potrivit Pemex. 

Incendiul a izbucnit la o conductă subacvatică care se conectează la o platformă de la câmpul petrolier Ku Maloob Zaap, cel mai important al Pemex, au declarat patru surse pentru Reuters. 

Ku Maloob Zaap se află la sud de Golful Mexic. 

Pemex a precizat că nu există răniţi şi că producţia nu a fost afectată după ce a izbucnit incendiul la ora locală 5.15. A fost complet stins la 10.30. 

Compania a mai precizat că va investiga cauza incendiului. 

Pemex, care a înregistrat un record de accidente industriale la instalaţiile sale, a adăugat că a închis şi supapele conductei cu diametrul de 30 de cm. 

VIDEO AICI

Angel Carrizales, şef al ASEA pentru siguranţa petrolului din Mexic, a scris pe Twitter că incidentul "nu a generat nicio deversare". El nu a explicat ce a ars pe suprafaţa apei. 

Ku Maloob Zaap este cel mai mareproducător de ţiţei al Pemex, reprezentând peste 40% din aproape 1,7 milioane de barili de producţie zilnic. 

"Turbomaşina instalaţiilor de producţie active ale Ku Maloob Zaap a fost afectată de o furtună electrică şi de ploi abundente", conform unui raport al Pemex privind incidentul. 

Muncitorii de la companie au folosit azot pentru a controla focul, se arată în raport. 

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite