Un cargobot a eşuat în largul Japoniei şi s-a rupt în două VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nava, care datează din 2008, a eşuat pe fondul vremii nefavorabile Captură YouTube
Nava, care datează din 2008, a eşuat pe fondul vremii nefavorabile Captură YouTube

Crimson Polaris, un cargobot sub pavilion panamez operat de o companie niponă, a eşuat şi s-a rupt în două, miercuri, în nord-estul Japoniei. Din fericire, membrii echipajului au fost salvaţi. În schimb, autorităţile sunt în alertă pentru a evita o catastrofă ecologică.

Imaginile aeriene difuzate de presa internaţională arată pupa navei Crimson Polaris secţionată şi scufundându-se în mare, alături de cealaltă jumătate a ambarcaţiunii, transmite The Huffington Post, care citează AFP.

„Crimson Polaris a eşuat în faţa portului Hachinohe”,  în prefectura Aomori, nord-est, a declarat un purtător de cuvânt al Pazei de Coastă, potrivit AFP.

Trei nave de patrulare şi trei avioane au fost mobilizate după eşuarea cargobotului pentru operaţiuni de salvare a echipajului şi prevenire a unor coliziuni.

„Cei 21 de membri ai echipajului - chinezi şi filipinezi - au fost salvaţi”, a precizat purtătorul de cuvânt sus-menţionat.

Potrivit acestuia, hidrocarburile care provin de pe navă se întind pe o distanţă de circa 24 de kilometri. Deocamdată nu se cunoaşte impactul acestei scurgeri asupra mediului.

Autorităţile au încercat să limiteze scurgerea, dar nu au reuşit să desfăşoare un cordon în jurul navei, a precizat purtătorul de cuvânt.

Nava transporta lemn din Thailanda înainte de a se rupe în două din cauza vremii nefavorabile, notează Times.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite