Un bunic român care a vrut să ducă în Australia jumătate de tonă de cocaină se apără: „Am venit să cumpăr cizme UGG”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Un român în vărstă de 70 de ani a fost arestat şi va fi judecat la sfârşitul lunii februarie după ce ar fi încercat să introducă în Australia jumătate de tonă de cocaină, conform relatărilor din publicaţia locală Herald Sun.

Stelian State şi ajutorul său Nicholas St James, în vârstă de 67 de ani, au fost trimişi în judecată după ce ar fi încercat să importe în Australia, din Columbia, prin Fiji, 500 kg de cocaină. Ambii bărbaţi au pledat nevinovaţi în faţa acuzaţiilor de trafic cu o cantitate comercială mare de cocaină, în noiembrie 2019.

Românul e acuzat, de asemenea, de conspiraţie cu poliţişti sub acoperire pentru a aduce drogurile în Australia. Pentru prima oară de la arestarea celor doi, la sfârşitul anului 2019, au fost făcute publice detaliile schemei de trafic puse la punct de aceştia, relateză cotidianul din Melbourne.

Un bunic român care a vrut să ducă în Australia jumătate de tonă de cocaină se apără: ”Am venit să cumpăr cizme UGG”

Stelian State le-a spus poliţiştilor că vrea să cumpere cizme UGG, însă poliţia a arătat că Stelian State şi St James au zburat din România în Queensland la câteva zile unul după celălalt, în septembrie 2019, sub acoperirea unei sărbători în familie. Ulterior, State, care e bunic, le-a spus poliţiştilor că a venit în Australia ca să cumpere cizme UGG.

Însă la scurt timp după sosirea pensionarilor, pe fir au intrat doi agenţi sub acoperire care au luat legătura cu ei şi au elaborat împreună un plan de aducere a cocainei, într-o cameră de hotel din South Wharf. State şi complicele lui le-au spus poliţiştilor acoperiţi că vor să cumpere de la ei jumătate de tonă de cocaină şi că vor plăti pentru ea 50 de milioane de dolari australieni.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite