Un avion în care se aflau mercenari ruși din gruparea Wagner s-a prăbușit în timp ce ateriza pe un aeroport din Africa VIDEO

0
Publicat:

Un videoclip distribuit pe rețelele de socializare arată momentul dramatic în care un avion care ar avea legătură cu compania militară privată rusă Wagner s-a prăbușit pe un aeroport din Mali, Africa, ieșind de pe pistă.

Clipul postat de mai mulți utilizatori X (fostul Twitter), inclusiv de conturi de aviație, arată cum Ilyushin Il-76 din epoca sovietică aterizează pe aeroportul Gao din țara din Africa de Vest la 23 septembrie, depășește pista de aterizare cu mare viteză, înainte de a se rupe în bucăți și de a lua foc, relatează NewsWeek. 

Soarta celor aflați la bord nu este cunoscută, dar s-a speculat că printre aceștia se numără membri ai Grupului Wagner, care are o prezență în Mali. Canalul de telegramă VChK-OGPU, care pretinde că are legături cu serviciile de securitate din Rusia, a postat că „potrivit datelor preliminare, la bord ar putea fi mercenari Wagner”.

Wagner furnizează servicii de securitate în anumite părți ale Africii și, de asemenea, oferă Kremlinului o legătură crucială cu resursele bogate ale continentului. Cu toate acestea, există incertitudini cu privire la viitorul grupării Wagner în Africa după moartea fondatorului său, Evgheni Prigozhin, într-un accident de avion în Rusia, luna trecută. Kremlinul a negat orice implicare în accidentul care l-a ucis.

Ilyushin-76 este un avion strategic multifuncțional, cu aripă fixă, cu patru motoare cu turbosuflante, utilizat adesea pentru a transporta utilaje grele în zone îndepărtate și greu accesibile.

Aeronava a fost observată în diferite regiuni africane, adesea coincizând cu prezența forțelor paramilitare, cum ar fi Wagner și alte părți ale continentului, cum ar fi Republica Centrafricană.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite