Un avion al companiei Aeromexico s-a prăbuşit în statul Durango din Mexic, aproape de aeroport VIDEO

0
0
FOTO Twitter
FOTO Twitter

O aeronavă care aparţine companiei aeriene Aeromexico s-a prăbuşit în nordul statului Durango, marţi, în jurul orei locale 16.00, guvernatorul statului menţionând că accidentul a avut loc aproape de aeroportul internaţional „Guadalupe Victoria”. Din fericire, nicio persoană nu a murit, dar sunt în jur de 85 de răniţi, conform Reuters.

UPDATE: Şeful Agenţiei Civile de Aviaţie, Luis Gerardo Fonseca, a declarat că este posibil să treacă luni de zile până se va afla cauza exactă a accidentului. Într-un interviu pentru Televisa, acesta a mai menţionat că aparatele de înregistrare a datelor ale avionului vor fi recuperate odată ce operaţiunea de salvare se va încheia.

Un purtător de cuvânt al companiei aeriene Aeromexico a refuzat să facă publice date referitoare la lista pasagerilor sau naţionalităţile acestora.

UPDATE: Alejandro Cardoza, purtător de cuvânt al Agenţiei de Protecţie Civilă din Mexic, a declarat că la scurt timp după decolare, cursa 2431, care se îndrepta spre capitala Ciudad de Mexico, a efectuat o aterizare de urgenţă la aproximativ zece kilometri de aeroport. Din primele informaţii oficiale, aeronava avea la bord 97 de pasageri şi 4 membri ai echipajului, însă conform guvernatorului statului, citat de AP, în avion ar mai fi fost prezente încă două persoane, minore.

Conform Agenţiei de Protecţie Civilă şi Departamentului de Sănătate, nu există persoane decedate, dar sunt în jur de 85 de oameni răniţi, 37 dintre ei au fost internaţi în spitale, unii fiind în stare critică. „Mulţi dintre răniţi au ieşiti singuri din avion,” a menţionat Alejandro Cardoza.

Martori ai incidentului au spus că la scurt timp după decolare s-a auzit un zgomot puternic şi în câteva secunde avionul era la pământ.

Preşedintele Mexicului, Enrique Pena Nieto, a scris pe Twitter că le-a cerut miniştrilor Apărării, Protecţiei civile şi Transporturilor să intervină.

Ştirea iniţială

Compania aeriană mexicană a scris într-o postare pe Twitter că face demersuri pentru a afla cât mai multe informaţii.

Guvernatorul Jose Rosas Aispuro a scris pe Twitter că încă nu sunt informaţii oficiale referitoare la numărul de morţi sau răniţi.

Conform unui reporter de la televiziunea mexicană Milenio, câţiva pasageri care au supravieţuit prăbuşirii s-au îndreptat spre autostrada din apropiere, pentru a cere ajutor.

Mai multe - În lume

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite