Cel puţin 19 oameni au murit în Mexic în urma unei explozii la un depozit de artificii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA
FOTO EPA

Cel puţin 19 persoane au murit joi într-o serie de explozii la un depozit de artificii din Mexic, a precizat poliţia locală. Mai mulţi angajaţi, patru pompieri şi doi ofiţeri de poliţie care s-au grăbit să ajute şi-au pierdut viaţa, în timp ce aproximativ 40 de persoane au fsot rănite, relatează UPI.

Cel puţin patru depozite au fost distruse în urma exploziilor care au avut loc în oraşul Tultepec din Mexic. Focul, care a rezultat după explozii a fost stins ulterior de către pomperi.

Oficialul de stat din Mexic, Alejandro Ozuna Rivero, a declarat că va efectua o „examinare exhaustivă a tuturor premiselor şi a modului în care acestea sunt acordate” pentru a determinat dacă anumite fabrici de articifii ar trebui închise temporar.

Unele voci au cerut închiderea pieţei ca urmare a unei explozii din 2016, însă atunci, preşedintele mexican Eneique Pena Nieto s-a angajat să impună noi măsuri de siguranţă.

La scurt timp de la incident Nieto şi-a oferit condoleanţele celor ucişi în explozii.

„Regret profund pierderea de vieţi în explozia care a avut loc în Tultepec. Trimit condoleanţele mele familiilor celor decedaţi şi sper la o recuperare rapidă a celor răniţi” a scris preşedintele pe Twitter.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite