Un avion al Air France a fost deviat spre Azore după declanşarea unei alarme de incendiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Declanşarea unei alarme de incendiu a determinat un avion al companiei Air France, care urma să efectueze cursa Paris-Bogota, să aterizeze luni în insulele Azore, în timp ce pasagerii au afirmat că au văzut fum la bord şi au descris scene de panică, relatează AFP, preluată de Mediafax.

Compania Air France a minimizat incidentul, afirmând că aparatul, un Airbus A340 care efectua legătura Paris-Bogota, cu 274 de pasageri la bord, a aterizat luni în Azore, pe insula Tercera, „în urma unei probleme tehnice".

„În urma declanşării unei alarme şi conform procedurilor, echipajul a decis să devieze spre Terceira. După o verificare, declanşarea alarmei s-a dovedit intempestivă", a precizat marţi un purtător de cuvânt al Air France.

Morten Aamot, un pasager în vârstă de 24 de ani, a afirmat însă că fumul era vizibil în interiorul avionului. „Un membru al personalului alerga cu un stingător în mâini. El a alergat spre toalete, de unde venea fumul. Nu e ceva ce-ţi doreşti să vezi când ești într-un avion", a declarat el pentru pagina online a televiziunii norvegiene TV2.

„A fost panică la bord", a afirmat un pasager suedez, în vârstă de 26 de ani. „Echipajul striga. Pasagerii se rugau şi plângeau. Panica era totală", a adăugat el, acuzând faptul că instrucţiunile nu au fost date şi în engleză, ci doar în spaniolă şi franceză.

Un reprezentant al companiei aeriene din Azore, SATA, care a ajutat la operaţiunea de aterizare pe insula Terceira, a declarat că nu exista nicio problemă când avionul a aterizat. „Nu era niciun pericol la bord", a subliniat el.

Conform acestuia, pasagerii, care au fost cazaţi la trei hoteluri din Angra do Heroismo, urmau să plece spre Bogota cu un alt avion.

Purtătorul de cuvânt al Air France a explicat schimbarea aparatului prin faptul că motivul declanşării alarmei nu a fost încă stabilit.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite