Un adolescent de 14 ani, din Coreea de Nord a fost condamnat la peste 10 ani de muncă silnică. Băiatul s-a uitat 5 minute la un film dintr-o „ţară ostilă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Un adolescent de 14 ani din Coreea de Nord a fost condamnat la 14 ani de muncă silnică pentru că a vizionat doar 5 minute din filmul sud-coreean, „The Uncle”.

„Pe 7 noiembrie, un elev de 14 ani de la şcoala elementară şi gimnazială din Hyesan City a fost arestat în timp ce se uita la filmul sud-coreean The Uncle. A fost ridicat la 5 minute după începerea vizionării şi a fost condamnat la 14 ani de muncă silnică”, a declarat sursa pentru Daily NK.

Pedeapsa pentru cei „care au vizionat, ascultat sau deţinut filme, înregistrări, compilaţii, cărţi, cântece, picturi şi fotografii din Coreea de Sud este cuprinsă între 5 şi 15 ani de muncă silnică”, potrivit documentelor juridice obţinute de Daily NK. În această categorie se mai încadrează şi alte „şări ostile”, precum Statele Unite ale Americii. 

De asemenea, îmbrăcămintea este un alt motiv de pedeapsă în şara asiatică. Liderul nord-coreean Kim Jon-un le-a interzis cetăţenilor să poaret haine din piele deoarece acesta nu vrea ca stilul său vestimentar să nu fie copiat. 

Însă „abaterile grave” se pedepsesc exemplar: închisoare pe viaţă sau chiar condamnarea la moarte. Recent, un bărbat din Coreea de Nord a fost condamnat la moarte şi va fi dus în faţa plutonului de execuţie după ce a fost prins vânzând copii ale serialului de succes Squid Game.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite