Ultimele clipe ale avionului rusesc prăbuşit în Sinai. Statul Islamic revendică din nou doborârea aeronavei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu toate victimele au leziuni tipice unei căderi de la mare înălţime, unele au arsuri şi traume ce pot proveni de la o explozie, susţin experţii medico-legali. Statul Islamic a revendicat miercuri, din nou, doborârea avionului Kogalimavia în Sinai, într-un mesaj postat pe Twitter.

Analiza trupurilor pasagerilor care au murit la bordul Airbus 321 al companiei aeriene Metrojet indică faptul că aeronava  a explodat înainte de a lovi pământul, potrivit unul expert medico-legal citat de agenţia Sputnik.

Postul de televiziune rusesc LifeNews, relatează, citând tot surse medico-legale ,  că pasagerii din coada avionului ar fi prezentat „leziuni explozive” şi arsuri pe 90 la suta din suprafaţa corpului. 

Totodată, cei care stăteau în partea din faţă a navei, au contuzii în zona pieptului şi abdomenului, precum şi fracturi multiple ale membrelor superioare şi inferioare dar şi leziuni ale organelor interne. Decesele au survenit ca urmare a pierderii acute de sânge, şocului şi rănilor deschise în zona capului.

Traume de natură „exploziva” nu au fost găsite la toţi pasagerii. „Cele mai multe dintre răni au fost provocate de impactul puternic al unor obiecte contondente, răni sfâşiate şi fracturi, imagini corespunzătoare unei căderi de la înălţime mare”.

Aceeaşi sursă a declarat că în trupurile pasagerilor s-au găsit fragmente de corpuri străine, dar experţii au au explicat ca „şrapnelul” nu are origine externă (faţă de avion), fiind mai degraba fragmente de aeronavă.

Potrivit sursei, se pare că atunci când presiunea a crescut brusc, oamenii au fost efectiv jupuiţi de piele. „Acest fapt ne duce la presupunerea că avionul s-a rupt în aer şi a cazut cu viteza mare” – a conchis sursa.

Presa rusa presupune ca accidentul putea fi declanşat de o explozie a rezervoarelor de combustibil sau declanşat de un dispozitiv exploziv neidentificat.

La examinarea iniţială a fragmentelor aeronavei nu s-au relevat urme de influenţă externă. Cu toate acestea, explozia ar putea avea loc la bordul aeronavei. 

Autorităţile ruse au extins zona de căutare la locul prăbuşirii Airbusului A321 şi au trimis avioane fără pilot în ajutorul anchetatorilor.

Statul Islamic revendică din nou doborârea avionului rus în Egipt

Statul Islamic a revendicat miercuri, din nou, doborârea avionului Kogalimavia în Sinai, într-un mesaj postat pe Twitter, doborârea Airbusului rusesc al companiei Kogalimavia, deţinătoarea brandului Metrojet.

Însă ei subliniază că nu este responsabilitatea lor să dovedească modul în care au comis presupusul atac.

Oficiali au atras atenţia să nu fie trase concluzii pripite cu privire la cauzele tragediei.

Preşedintele egiptean Abdul Fattah el-Sisi a anunţat o consolidare a măsurilor de securitate pe aeroportu de la Sharm el-Sheikh, de unde a decolat sâmbătă azborul KGL9268 către Sankt Petersburg.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite