Ultima înregistrare video din avionul care s-a prăbușit în Nepal. Accidentul, transmis live de la bordul aeronavei | VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Avionul de pasageri al companiei Yeti Airlines s-a prăbușit duminică, în oraşul Pokhara, aflat la circa 200 de kilometri nord-vest de capitala nepaleză Kathmandu.

Au apărut primele înregistrări video din avionul care s-a prăbușit duminică în Nepal, accident aviatic soldat cu moartea a cel puțin 68 de persoane din cele 72, care se aflau la bord.

Aeronava s-a prăbușit într-un defileu din apropierea noului aeroport al orașului Pokhara, iar din imaginile filmate de un pasager cu câteva secunde înainte de tragedie se vede un tânăr în prim plan, dar și restul pasagerilor care stau pe scaune, filmarea continuând și în momentul în care avionul începe să se prăbușească și chiar după ce aeronava se izbește de sol și totul este cuprins de flăcări. Imaginile au fost salvate pentru că pasagerul ar fi transmis în direct pe Facebook momentul în care avionul se pregătea să aterizeze.

Cotidianul local Kathmandu Post a relatat că în avion, un model ATR-72 care aparţinea companiei Yeti Airlines, se aflau 68 de pasageri şi patru membri ai echipajului.

Informaţia a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al companiei aeriene Yeti Airlines, Sudarshan Bartaula, care a precizat că printre pasageri se aflau zece cetăţeni străini.

Premierul a convocat o reuniune de urgență

Conform website-ului FlightRadar24, avionul era în funcţiune de 15 ani. Avionul ATR72 este un bimotor cu propulsie turbo, produs de un joint venture între Airbus şi compania italiană Leonardo.

Potrivit website-ului companiei Yeti Airlines, aceasta are o flotă de şase avioane ATR72-500.

Postul local de televiziune a transmis imagini pe care se vedeau coloane de fum negru înălţându-se de la locul prăbuşirii avionului.

Accidentele aeriene sunt relativ frecvente în Nepal, ţară unde se află opt dintre cei mai înalţi 14 munţi din lume, inclusiv Everest, şi unde condiţiile meteorologice se pot schimba brusc. Premierul nepalez Pushpa Kamal Dahal a convocat o reuniune de urgenţă a cabinetului său după acest incident aviatic.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite