Tragic accident aviatic pe o plajă din Santa Monica, în California. Ultimul mesaj al pilotului VIDEO

0
Publicat:

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit joi după-amiază pe o plajă din Santa Monica, California, SUA. În urma accidentului aviatic, pasagerul, fost primar al Santa Monica, Rex Minter, a decedat, iar pilotul a fost internat în spital, conform CBS News.

Avionul plecase de pe aeroportul Santa Monica joi, în jurul orei 15, și s-a prăbușit după doar nouă minute în aer, pe plaja Santa Monica, unde turiştii se adună în fiecare an pentru a admira capătul celebrei Route 66, la porţile oraşului Los Angeles.

Potrivit Departamentului de Pompieri din Los Angeles, în avion erau două persoane, dintre care una a suferit un stop cardiac.

Joi seara, actualul primar din Santa Monica, Gleam Davis, a confirmat că fostul primar Rex H. Minter a murit în accident. Minter a fost primarul orașului din 1963 până în 1967.

Pilotul, a cărui identitate nu a fost făcută publică, a fost internat în spital, și nu se cunoaște starea lui.

Pilotul a încercat să se întoarcă pe aeroportul Santa Monica Foto: Twitter @josh18nieeeld
Pilotul a încercat să se întoarcă pe aeroportul Santa Monica Foto: Twitter @josh18nieeeld

Un videoclip filmat de un martor a surprin momentul în care avionul cobora încet spre țărm înainte de a se izbi de nisip, răsturnându-se cu susul în jos.

Potrivit înregistrării zborului, pilotul plănuia inițial să zboare spre Malibu, dar a observat probleme la motor în apropierea Pacific Palisades. 

Pilotul a încercat să se întoarcă pe aeroportul Santa Monica, dar a fost forțat să facă o aterizare de urgență pe malul de lângă debarcader. 

Aterizarea pe plajă este pe propriul risc”, a spus controlorul de trafic aerian în timp ce avionul se apropia de țărm, la care pilotul a răspuns: „Mi-aș dori să am altă alegere”.

În timp ce așteptau sosirea anchetatorilor federali de la Consiliul Național pentru Siguranța Transporturilor și Administrația Federală a Aviației din SUA, echipajele locale au tras avionul mai departe pe plajă, astfel încât să nu fie afectat de valuri. 

Nici o persoană de pe plajă nu a fost rănită în timpul accidentului. 

O anchetă este în desfăşurare, vineri, în acest caz, conform Agerpres

Imaginile accidentului au făcut rapid turul reţelelor sociale.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite