Turcia a anunțat eliminarea a cel puțin 25 de militanți PKK de către armata din nordul Irakului și Siria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul turc al Apărării, Yashar Güler, a menționat că Partidul Muncitorilor din Kurdistan a pierdut practic spațiu de manevră important.

granita irak turcia

Cel puțin 25 de militanți ai Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK, interzis și declarat terorist în Turcia) au fost uciși în nordul Irakului și Siria în timpul operațiunilor armatei turce, a anunțat ministrul turc al Apărării, Yashar Güler, la sediul operațional al Ministerului Apărării.

Ieri seară, 13 terorişti au fost eliminaţi, astăzi - 12. Numărul total al teroriştilor ucişi de la începutul anului a ajuns la 2.156”, a declarat ministrul pe X (fostul Twitter). El a spus că,  urmare a operațiunilor desfășurate ca răspuns la atacurile asupra armatei turce din nordul Irakului, au fost aplicate lovituri masive asupra concentrărilor de militanți și asupra infrastructurii acestora. "PKK a suferit pierderi semnificative și și-a pierdut practic capacitatea de manevră. Operațiunile noastre vor continua până când ultimul terorist din această regiune va fi distrus", a asigurat ministrul turc al Apărării.

Ministerul Apărării a raportat că armata turcă a eliminat 29 de ținte PKK în nordul Irakului și Siria pe 23 decembrie. Loviturile au fost efectuate ca răspuns la atacurile militanților asupra trupelor turcești din regiunea Zap de vineri și sâmbătă în cursul cărora 12 soldați turci au fost uciși și doi au fost răniți.

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat pe 23 decembrie că lupta împotriva PKK va continua până la uciderea ultimului terorist.

PKK este considerat de Ankara drept organizație teroristă. Autoritățile turce o numesc principala amenințare la adresa securității naționale. Armata republicii desfășoară periodic operațiuni împotriva militanților kurzi din nordul Irakului și Siriei și menține un grup mare de trupe în regiune. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite