Tunisia: cel mai mare sindicat a declarat grevă generală pentru vineri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proteste în Tunisia după asasinarea lui Brahmi. FOTO: Reuters
Proteste în Tunisia după asasinarea lui Brahmi. FOTO: Reuters

Cel mai mare sindicat din Tunisia, Uniunea Generală a Muncitorilor Tunisieni, a declarat grevă generală pentru ziua de vineri, în toată ţara, după asasinarea lui Mohamed Brahmi, opozant naţionalist de stânga, ucis în faţa domiciliului său din apropiere de Tunis.

Uniunea Generală a Muncitorilor Tunisieni a anunţat pentru vineri grevă generală, în toată Tunisia, împotriva terorismului, a violenţelor şi asasinatelor”, au precizat reprezentanţii sindicatului într-un comunicat emis joi seară, citat de publicaţia „Le Figaro”.

Odată cu denunţarea „crimei odioase”, sindicatul a anunţat şi „organizarea de funeralii  naţionale pentru martir”.

Mohammed Brahmi a fost ucis joi dimineaţă, după ce o persoană aflată pe motocicletă l-a împuşcat de 11 ori în faţa locuinţei sale. După anunţul acestui asasinat, tunisienii au ieşit în număr mare în stradă pentru a-şi exprima furia.

În istoria Uniunii Generale a Muncitorilor Tunisieni, sindicatul care revendică o jumătate de milion de membrii, aderenţii nu au organizat greve naţionale decât foarte rar: prima în 1978, când represiunea asupra sindicaliştilor a făcut zeci de morţi, iar a doua pe 14 ianuarie 2011, ziua în care a fost îndepărtat Ben Ali.  

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite