Trump, către Kim Jong-un: „Şi eu am un buton nuclear, dar mult mai mare şi mai puternic“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Donald Trump a răspuns, printr-un mesaj postat pe Twitter, liderului nord-coreean care avertizase Statele Unite că „are butonul nuclear pe propriul birou”.

Preşedintele Statelor Unite şi-a continuat seria de mesaje pe Twitter, după critici la adresa Pakistanului, Palestinei, acesta i-a răspuns, printr-un limbaj cu greu imaginabil din partea liderului „lumii libere”, liderului nord-coreean ce avertizase Statele Unite că „are butonul nuclear pe propriul birou în orice moment”.

„Liderul nord-coreean Kim Jong-un doar ce a afirmat că „are butonul nuclear pe birou în orice moment”.Rog pe cineva din regimul său sărăcit şi înfometat să-l informeze că şi eu am un buton nuclear, dar acesta este mult mai mare şi mai puternic decât al lui, iar butonul meu funcţionează”, a scris preşedintele american pe contul său de Twitter.

Reacţia imediată a comentatorilor din presa americană a fost să caracterizeze răspunsul preşedintelui american ca fiind unul „juvenil”, ce „nu poate ajuta în această situaţie”. 

Gordon Chang, expert în descurajare nucleară, a declarat pentru CNN că astfel de mesaje „fac Statele Unite de râs în toată lumea”. 

Deloc surprinzător, acest ultim tweet a readus în discuţie „teoria nebunului” pe care ar aplica-o Donald Trump pentru a descuraja Phenianul. „Teoria nebunului funcţionează dacă eşti Coreea de Nord, nu Statele Unite. Restul lumii se uită la noi ca garant al securităţii şi ordinii mondiale. A te lăuda cu privire la mărimea ... a orice, proiectează o imagine de insecuritate. Acesta nu este un joc sau un episod media. Vorbim aici despre posibilitatea unui război nuclear”, a afirmat Gordon Chang.

Alţi comentatori au fost de părere că preşedintele Trump încearcă să re-tensioneze această criză, după mesajul de apropiere faţă de Coreea de Sud al liderului nord-coreean.

Alţi oficiali americani s-au declarat şocaţi de limbajul preşedintelui american, Jim Himes, congresman democrat, a declarat că „suntem doar în a doua zi a anului, şi freudienii au deja cel mai bun an din viaţa lor”, referindu-se la limbajul mesajelor lui Trump. Oficialul democrat a subliniat faptul că „a-i spune lui Kim Jong-un că butonul lui nu funcţionează reprezintă o provocare în acest joc de poker geo-strategic, cerându-i practic acestuia încă un test nuclear”.

În lume


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri