Tigru urmărit cu elefanți dresați în India după ce a ucis un bărbat

0
Publicat:

Doi elefanți dresați s-au alăturat unei echipe din statul indian Kerala din sud, formată din 80 de oameni, compusă din medici veterinari, responsabili forestieri și trăgători, angajați în căutarea unui tigru bănuit că ar fi ucis un bărbat.

Elefanții, folosiți la urmărirea unui tigru ucigaș
Elefanții, folosiți la urmărirea unui tigru ucigaș FOTO arhiva Adevărul

Agenția DPA, citată de Agerpres, a furnizat informații despre această mobilizare, evidențiind cooperarea diverselor resurse pentru a rezolva situația de urgență.

Echipa se aşteaptă ca cele două pachiderme să semnaleze dacă tigrul se ascunde în iarba înaltă sau în tufişuri, în timpul operaţiunilor de căutare care se desfăşoară de aproape o săptămână, a declarat vineri pădurarul local Shajna Kareem.

Căutările au fost demarate după ce corpul pe jumătate mâncat al unui fermier în vârstă de 36 de ani a fost descoperit într-o zonă împădurită din districtul Wayanad, la 9 decembrie. Bărbatul a fost probabil atacat de tigru în timp ce aduna iarbă pentru a-şi hrăni vitele.

Cei peste 3.100 de tigri din India reprezintă peste 75% din populaţia de tigri la nivel mondial. Mulţi dintre aceştia trăiesc în parcuri naţionale adiacente unor terenuri agricole populate, ceea ce duce la apariţia unor conflicte între animale şi oameni.

Specie pe cale de dispariţie, tigrul regal de Bengal este animalul naţional al Indiei. Autorităţile responsabile de fauna sălbatică din Kerala au dispus uciderea tigrului în cazul în care acesta nu poate fi tranchilizat, în baza unor prevederi speciale valabile în cazurile în care animalele ucid oameni.

Tigrul, un mascul în vârstă de 13 ani, care figurează cu indicativul "WWL-45 " în baza de date a departamentului forestier, s-ar deplasa în aceeaşi zonă în care a fost ucis fermierul, a declarat Shajna Kareem.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite