Thailanda propune vize de zece ani pentru „nomazii digitali”

0
0
Thailanda: Insula Ko Lipe FOTO Shutterstock
Thailanda: Insula Ko Lipe FOTO Shutterstock

Thailanda ia în calcul o serie de măsuri pentru relansarea economiei sale, iar printre acestea figurează posibilitatea acordării unei vize de zece ani pentru angajaţii străini care muncesc de la distanţă.

„Nomazii digitali” sunt invitaţi să locuiască în Thailanda, cel puţin pentru următorii zece ani, relatează BFMTV.

Un program de înlesnire şi prelungire a vizei pentru angajaţii străini care muncesc de la distanţă va intra în vigoare pe 1 septembrie în ţara asiatică, aflată în căutare de soluţii pentru relansarea economiei după mai bine de doi ani de pandemie de COVID-19.

Ţintele acestui program sunt „cetăţenii din lumea bogată, „pensionarii avuţi” şi angajaţii înalt calificaţi care lucrează deja în Thailanda sau sunt în străinătate în prezent.

Însă, după cum explică Consiliul de Investiţii al Thailandei, vizele vor fi acordate cu anumite condiţii. Beneficiarii trebuie să demonstreze un câştig anual de cel puţin 80.000 de dolari pentru următorii doi ani, să aibă cel puţin cinci ani de experienţă şi să lucreze la o companie cu o cifră de afaceri semnificativă.

Potrivit lui Narit Therdsteerasukdi, adjunctul secretarului general al Consiliului de Investiţii, există aşteptări ca deţinătorii acestor vize să contribuie cu 28.000 de dolari la economia locală.

În lume


Ultimele știri
Cele mai citite