De ce încearcă piloții ruși să provoace incidente aeriene cu americanii. Cel mai recent, deasupra Siriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Piloții ruși au încercat să provoace piloții americani într-o confruntare deasupra Siriei, potrivit unui purtător de cuvânt al Comandamentului Central al SUA, parte dintr-un model recent de comportament mai agresiv al forțelor rusești.

Rușii se tatonează cu americanii în aer FOTO Shutterstock
Rușii se tatonează cu americanii în aer FOTO Shutterstock

Piloții ruși nu par să încerce să doboare avioane americane, a declarat un oficial american pentru CNN, dar ar putea încerca să „provoace” SUA și să „ne atragă într-un incident internațional”.

Un videoclip publicat de Comandamentul Central al SUA pe 2 aprilie arată un avion de luptă rusesc SU-35 care efectuează o interceptare „nesigură și neprofesională” a unui avion de vânătoare american F-16.

Un al doilea videoclip din 18 aprilie prezintă un alt avion rus care încalcă spațiul aerian al coaliției și zboară la circa 600 de metri de o aeronavă americană, o distanță pe care un avion de luptă o poate parcurge în câteva secunde.

Oficialii americani i-au contactat pe omologii lor ruși cu privire la incidentele recente, iar rușii au răspuns, dar „niciodată într-un mod prin care să recunoască incidentul”, a explicat oficialul.

Comportamentul mai agresiv al piloților ruși a avut loc și în afara Siriei. În martie, un avion de luptă rusesc SU-27 s-a ciocnit cu o dronă americană MQ-9 Reaper în spațiul aerian internațional deasupra Mării Negre.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite