Tensiuni la frontiera dintre India şi China: O nouă încăierare a avut loc între militari ai celor două puteri nucleare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Armata indiană patrulând pe drumul spre Ladakh FOTO EPA-EFE
Armata indiană patrulând pe drumul spre Ladakh FOTO EPA-EFE

O nouă încăierare a avut loc între soldaţi chinezi şi soldaţi indieni într-o zonă disputată de la frontiera dintre ţările lor.

Încleştarea a avut loc la 20 ianuarie, în zona Naku La, din statul Sikkim (nord-est), au anunţat pentru AFP surse militare indiene.

India a confirmat noua confruntare, calificând-o drept minoră, în timp ce China a susţinut că nu ştie nimic.

Conform surselor AFP, o patrulă chineză a încercat să traverseze teritoriul indian pe la Naku La, care leagă Sikkim (India) de Tibet (China), dar a fost respinsă. Patru soldaţi indieni au fost răniţi.

Această veste vine cu o zi înainte de Ziua Naţională a Indiei, ocazie de defilare militară la Delhi şi de prezentare a celor mai recente echipamente militare.

Ministerul de Externe de la Beijing spune la rândul său că nu are informaţii despre „incident” şi susţine că militarii chinezi „se consacră menţinerii păcii şi liniştii la frontieră”. China a cerut totodată Indiei să „lucreze în aceeaşi direcţie”.

În iunie anul trecut, cel puţin 20 de soldaţi indieni şi-au pierdut viaţa în urma unei lupte corp la corp cu soldaţi chinezi într-o zonă disputată în regiunea Ladakh. La fel ca acum, China e evitat să vorbească despre încleştare şi nu a furnizat un bilanţ al pierderilor sale umane.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite