Temperaturi extreme, de 53 de grade Celsius în Pakistan. Pericole medicale pentru femeile însărcinate şi persoanele în vârstă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Val de căldură extremă în Pakistan, unde temperaturile vor ajunge la 53 de grade Celsius. Autoritățile au transmis o avertizare pentru femeile însărcinate şi persoanele în vârstă. 

Căldură sufocantă în Pakistan FOTO: SHUTERSTOCK
Căldură sufocantă în Pakistan FOTO: SHUTERSTOCK

„Intensitatea, frecvenţa şi durata valurilor de căldură din Pakistan sunt în creştere în comparaţie cu anii precedenţi. Femeile însărcinate, copiii şi vârstnicii sunt cei mai vulnerabili”, a anunțat Muhammad Saleem, purtător de cuvânt al Ministerului pakistanez pentru Schimbări Climatice, citat de Agerpres. 

Potrivit sursei citate, duminică, 26 mai 2024, în Mohenjo Daro, unul dintre cele mai vechi oraşe majore din lume, situat în provincia Sindh, a fost înregistrată temperatura de 53 de grade Celsius. Temperaturile din luna mai 2024 sunt cu 5-7 grade Celsius peste valorile înregistrate în trecut în această perioadă a anului în Pakistan.

Mai grav, meteorologii pakistanezi au transmis că valul de căldură va continua până la sfârşitul acestei luni. 

Din cauza valului agresiv de caniculă, autoritățile din Pakistan a decis închiderea şcolilor, amânarea examenelor, plasarea spitalelor în stare de urgenţă şi amenajarea a mii de centre de asistenţă medicală. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite