Tatăl jurnalistului John Cantlie, luat ostatic de către Isis, cere eliberarea fiului său într-un apel emoţionant, filmat de pe patul de spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Paul Cantlie le cere răpitorilor să-i permită fiului său întoarcerea acasă. Tatăl fotojurnalistului şi-a înregistrat mesajul din spitalul în care este internat şi unde a fost supus unei operaţii în zona gâtului, scrie The Guardian.

Cu una dintre mâini presata pe corzile vocale şi vorbind cu o voce clar alterata, atât de suferinţa fizică, cât şi de cea emoţională, Paul Cantile spne: “Nu aşa mi-am imaginat că îmi voi petrece timpul la 81 de ani. Nu-mi imaginez o bucurie mai mare decât să-mi revăd fiul”.

John Cantlie este ţinut prizonier de către militanţii Statului Islamic de aproape doi ani, după ce a intrat în teriroriul acestora ca jurnalist independent. Sunt nu mai puţin de trei filme video, publicate de către răpitori în care John este pus să citească mesaje de propagandă, într-o ăncercare disperată de a se menţine în viaţă.

Vineri după-amiază, Paul Cantile a publicat o rugaminte către cei care îi ţin fiul ostatic.
„Familia noastra încearcă să comunice cu Statul Islamic, pentru a le transmite un mesaj important în ceea ce-l priveşte pe John şi nu putem decât să sperăm că acesta a fost primit, deşi nu am primit până acum nici un răspuns”, a spus acesta.

„Am primit cu mare uşurare imaginile care-l arată pe fiul meu în viaţă, dar acest sentiment a fost imediat urmat de disperare şi neputinţă”, a continuat tatăl jurnalistului. „Aş vrea să le spun celor care îl ţin captiv pe John că el este un om bun, că nu a căutat decât să ajute poporul sirian şi le cer, pe tot ce este mai sfânt, să ne ajute şi să-i permită să se întoarcă la cei care îl iubesc şi pe care îi iubeşte”. Înregistrarea lui Paul Cantlie continuă cu un mesaj adresat fiului său, căruia îi spune cât de mândru este de el şi cât de mult işi doreşte să-l aibă, înapoi, acasă.

image

Este pentru a doua oară când John Cantlie este răpit de către militanţi Statului Islamic din Irak şi Siria (ISIS), prima dată acesta fiind salvat din mâinile răpitorilor, însă, doar patru luni mai târziu, a ales să se întoarcă în Siria, unde a fost răpit din nou. Dacă prima dată a fost ţinut captiv doar şapte zile, acum este în mâinile militanşilor de mai bine de 22 de luni, probabil în zona de nord a ţării.

Se pare că britanicul a fost răpit când încerca să părăsească Siria. El era însoţit de americanul James Foley, de asemenea jurnalist, şi că se aflau într-un oraş foarte aproape de graniţa cu Turcia.

În ultimul video postat de către Isis, Cantlie transmite un mesaj ce răspunde la discursul ţinut de preşedintele american Barack Obama la comemorarea evenimentelor din 11 septembrie. Scenariul ia în derâdere strategia americanilor de a combina forţe militare aeriene cu cele de la sol. 

<a href="https://adevarul.ro/stiri-externe/in-lume/al-treilea-film-cu-ostaticul-britanic-john-1567692.html">Al treilea film cu ostaticul britanic John Cantlie: „Statul Islamic abia aşteaptă să întâlnească adunătura pestriţă de luptători comandaţi de SUA“</a>

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite