Ţara care anunţă pentru a doua oară că a învins coronavirusul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Noua Zeelandă a anunţat miercuri că „a strivit” încă o dată noul coronavirus şi acum nu mai are cazuri active de transmitere comunitară.

Noua Zeelandă a marcat 100 de zile fără niciun caz cunoscut de transmitere comunitară de COVID-19, înainte de detectarea unui ultim focar în vară, relatează DPA, citând un anunţ al ministrului Sănătăţii Chris Hipkins.

De atunci, autorităţile neozeelandeze a descoperit 186 de cazuri de transmitere comunitară, însă toate persoanele infectate s-au recuperat acum, conform unui comunicat.

„Este o piatră de hotar. Neozeelandezii au strivit încă o dată virusul prin acţiunile lor colective”, s-a felicitat Chris Hipkins, potrivit DPA, preluată de Agerpres.

Ministrul i-a atenţionat totuşi pe concetăţenii săi să nu se relaxeze şi a cerut „o vigilenţă constantă şi o muncă în echipă” pentru ca noul coronavirus să fie ţinut în continuare sub control.

Noua Zeelandă a raportat în total 1.505 de cazuri de contaminări cu SARS-CoV-2 şi 25 de decese legate de boala provocată de acest coronavirus depistat pentru prima dată în China.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite