Talibanii spun că i-ar primi înapoi pe afganii deportaţi, dar că ei vor compărea în faţa unui tribunal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Purtător de cuvânt al talibanilor
Purtător de cuvânt al talibanilor

Guvernul taliban va accepta orice migranţi afgani ale căror cereri de azil au fost respinse în Europa după care aceştia vor fi deferiţi unui tribunal, a declarat un purtător de cuvânt al talibanilor, citat de un ziar austriac, relatează Reuters.

Guvernul austriac conduc de conservatori a adoptat o linie dură în privinţa solicitanţilor afgani de azil din UE, ministrul de interne afirmând iniţial că Austria ar trebui să continue să-i deporteze pe solicitanţii de azil respinşi înapoi în Afganistan cât de mult timp posibil.

Ministrul Karl Nehammer a recunoscut între timp că acest lucru nu mai este posibil, dar a spus că doreşte înfiinţarea de „centre de deportare” în ţările vecine Afganistanului.

Purtătorul de cuvânt al talibanilor Zabihullah Mujahid a declarat pentru ziarul Kronen Zeitung că guvernul său ar fi dispus să-i accepte pe deportaţii afgani.

„Da. Vor fi duşi în faţa unui tribunal. Acesta va trebui apoi să decidă cum să se procedeze în cazul lor”, a declarat Zabihullah pentru ziar atunci când a fost întrebat dacă talibanii ar primi în ţară solicitanţi de azil refuzaţi de Germania şi Austria sau care au comis infracţiuni în aceste ţări europene.

Purtătorul de cuvânt nu a furnizat amănunte privind motivul pentru care repatriaţii ar trebui duşi în faţa unui tribunal şi nici ce acuzaţii ar risca ei.

De asemenea, el a repetat angajamentul talibanilor de a respecta drepturile femeile în cadrul legii islamice sau Sharia.

„Vom asigura toate drepturile la care femeile au dreptul în conformitate cu Sharia. Le vom acorda femeilor drepturi islamice, le vom permite educaţia şi le vom crea condiţii să muncească. Suntem în curs de a realiza aceste lucruri”, a afirmat Zabihullah.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite