Talibanii eliberează 250 de deţinuţi, după mai multe ore de luptă cu poliţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parlamentari pakistanezi au ales astăzi un nou preşedinte FOTO Reuters
Parlamentari pakistanezi au ales astăzi un nou preşedinte FOTO Reuters

Militanţii talibani au eliberat 248 de deţinuţi aflaţi într-o închisoare din nord-vestul Pakistanului, într-un atac armat asupra centrului de detenţie, lăsând în urmă 13 morţi. Talibani înarmaţi cu arme automate, grenade şi bombe, au dărâmat zidurile închisorii din oraşul  Dera Ismail Khan şi au luat cu asalt clădirea, anunţă autorităţile pakistaneze.

Gardienii s-au luptat timp de mai multe ore cu militanţii talibani, marţi dimineaţă. Bilanţul victimelor este de 13 morţi, dintre care cel puţin 6 sunt poliţişti.

Un atac similar a avut loc în aprilie 2012, asupra unei închisori din apropierea oraşului Bannu, când aproximativ 400 de prizonieri au fost eliberaţi.

Presa pakistaneză cataloghează acest atac drept o mare ruşine pentru autorităţile de la Islamabad, mai ales astăzi, odată cu alegerea unui nou preşedinte al ţării. Nu se ştie încă dacă talibanii au avut intenţia de a coordona atacul cu alegerea noului preşedinte, însă presa locală consideră că militanţii au demonstrat încă odată că pot lovi în orice moment, ridicând semne de întrebare asupra abilităţilor autorităţilor de a gestiona situaţia.

Niciun lider marcant al talibanilor nu era încarcerat în închisoarea de la Dera , dar cel puţin 30 dintre militanţii eliberaţi în atac sunt descrişi de autorităţi ca „luptători talibani înfocaţi“.

Atacul asupra închisorii apare la o lună după ce poliţia declarase că a arestat un grup de militanţi care plănuiau să lanseze un atac similar asupra închisorii centrale din Karachi. Autorităţile consideră că talibanii au pus la cale o strategie de evadare a detinuţilor în loc să negocieze eliberarea lor prin luarea de ostatici, cum făceau în trecut. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite