Tăieri de salarii la ISIS. Sute de terorişti au părăsit deja organizaţia pentru alte grupări

0
0
isis

Sute de luptători au părăsit ISIS în favoarea altor organizaţii teroriste din cauza unor recente tăieri salariale cauzate de problemele de lichiditate ale Statului Islamic.

Potrivit Daily Mirror, problemele financiare au obligat Statul Islamic să reducă salariile de la echivalentul a 260 de lire sterline pe lună (aproximativ 350 de euro) la echivalentul a doar 65 de lire sterline pe lună (aproximativ 87 de euro).

Astfel, cel puţin 200 de luptători au trădat cauza şi au părăsit taberele ISIS din nordul Irakului şi caută oportunităţi mai bune de „carieră” la alte organizaţii extremiste din nordul Siriei.

Până de curând, ISIS avea reputaţia de a fi cea mai bogată grupare jihadistă din lume. În ultima vreme, însă, organizaţia nu a mai putut să aibă acces la miliardele de dolari pe care le deţine din cauza atacurilor aeriene pe care coaliţia internaţională le-a efectuat în Irak şi Siria.

Drept urmare, finanţiştii ISIS au redus cu mult valoarea transporturilor de bani cash care se desfăşurau între zonele de război, din cauza temerilor că acestea vor fi distruse de atacurile cu drone.

Mai mult, comandanţii ISIS se tem că extinderea în Nordul Africii ar putea avea noi consecinţe negative asupra finanţelor organizaţiei.

„Luptătorii au plecat după ce banii, care odată curgeau, au început să fie din ce în ce mai puţini. Unii sunt nefericiţi în legătură cu perspectivele lor”, a declarat o sursă din Bagdad.

În urmă cu trei ani, ISIS îşi plătea soldaţii cu câteva sute de dolari pe lună mai mult decât al-Qaeda şi celelalte grupări teroriste din zonă.

Organizaţia are acces la miliarde de dolari, obţinuţi din activităţi ilegale, spargeri de bănci, furturi de petrol, răpiri şi trafic de persoane.

Mai multe - În lume

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite