Submarinul indonezian pierdut a fost găsit: s-a scufundat la o adâncime dincolo de limita de supraveţuire

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Submarinul indonezia disparut în care şi-au pierdut viaţa 53 de persoane care efectuau, miercuri, un exerciţiu. FOTO freshheadline.com
Submarinul indonezia disparut în care şi-au pierdut viaţa 53 de persoane care efectuau, miercuri, un exerciţiu. FOTO freshheadline.com

Preşedintele indonezian Joko Widodo a declarat duminică că submarinul dispărut al ţării a fost găsit scufundat sub limitele de supraveţuire în Marea Bali şi a trimis condoleanţele familiilor celor 53 de oameni aflaţi la bordul navei, informează Reuters. Rezidenţii din Banyuwangi cer Forţelor de Apărare să modernizeze tehnologia miltară.

Şeful Statului, Major al Marinei, Yudo Margono a declarat sâmbătă că o scanare cu sonar a detectat un obiect asemănător unui submarin la o adâncime 850 de metri, dincolo de raza de supraveţuire a submarinului Nanggala, conform Mediafax. 

„Toţi indonezienii ne exprimăm profunda durere pentru această tragedie, în special familiilor echipajului aflată pe submarin”, a declarat preşedintele.

Rezidenţii din Banyuwangi s-au alăturat apelurilor la nivel naţional pentru a accelera modernizarea Forţelor de apărare din Indonezia.

„Acesta poate fi un punct de învăţare pentru ca guvernul să-şi avanseze tehnologia militară şi să fie atent în modul în care îşi foloseşte tehnologia (existentă), deoarece viaţa oamenilor este în joc”, a spus Hein Ferdy Sentoso, rezident în vârstă de 29 de ani.

În ziua dispariţiei, submarinul efectua miercuri un exerciţiu la nord de insula Bali, când brusc nu a reuşit să mai raporteze mişcările sale şi a fost pierdut contactul cu nava. Unele echipamente sunt încă vechi şi din această cauză au avut loc accidente fatale în ultimii ani.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite