SUA vrea să ofere Chinei vaccinuri împotriva COVID-19

0
Publicat:

SUA a anunțat marți că vrea să furnizeze Chinei vaccinuri împotriva COVID-19, în condiţiile în care ţara se confruntă cu un val fără precedent de cazuri de coronavirus care ameninţă persoanele în vârstă, relatează AFP.

SUA vrea să ofere vaccinuri Chinei / Foto: Arhivă
SUA vrea să ofere vaccinuri Chinei / Foto: Arhivă

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat american, Ned Price, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că Statele Unite dispun de milioane de doze de vaccin şi sunt gata să ofere dintre acestea Chinei dacă Beijingul doreşte acest lucru.

„Statele Unite sunt cel mai mare donator de vaccinuri anti-COVID-19 la nivel mondial. Suntem gata să continuăm să ajutăm oamenii din întreaga lume, inclusiv China, cu aceste vaccinuri sau cu orice alt sprijin împotriva COVID-19", a mai spus el.

„Este în interesul comunităţii internaţionale să putem ajuta, colectiv, China să ţină (epidemia) sub control", a adăugat el.

China a impus restricţii sanitare stricte încă din anul 2020, în cadrul unei aşa-numite politici „zero COVID", care a făcut posibilă protejarea persoanelor celor mai expuse riscului.

Guvernul de la Beijing a ridicat brusc majoritatea acestor măsuri la începutul lunii decembrie, pe fondul creşterii nemulţumirii în rândul populaţiei şi a impactului considerabil asupra economiei.

Numărul cazurilor a explodat de atunci.

În prezent, spitalele sunt copleşite, în timp ce medicamentele antigripale lipsesc din farmacii, pe măsură ce ţara învaţă să trăiască cu virusul.

Amploarea epidemiei este „imposibil" de determinat, aşa cum recunosc autorităţile chineze, în condiţiile în care testele de screening nu mai sunt obligatorii, iar datele sunt incomplete.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite