SUA și Coreea de Sud efectuează manevre militare la granița cu Coreea de Nord

0
Publicat:

Armatele Coreei de Sud şi ale Statelor Unite au efectuat joi manevre cu foc real în apropierea graniţei cu Coreea de Nord, potrivit unui comunicat al Statului Major Comun sud-coreean (JCS), informează EFE, care comentează că manevrele reprezintă o nouă acţiune care evidenţiază escalada militară din peninsula coreeană, conform Agerpres.

Lansatoare de rachete la granița cu Coreea de Nord
Manevre militare, colective, între SUA și Coreea de Sud. Foto: Getty Images (arhivă)

Manevrele implică unităţi de infanterie şi au loc din 29 decembrie în oraşul Pocheon, la 45 de kilometri nord-est de Seul.

Exerciţiul, care se încheie la 5 ianuarie, urmăreşte îmbunătăţirea capacităţilor interoperabile ale aliaţilor, potrivit comunicatului JCS. La exerciţiu au participat 110 sisteme diferite de armament din Coreea de Sud şi SUA, inclusiv tancuri K1A2, vehicule blindate de tip K-600, avioane de luptă A-10 sau sisteme de artilerie.

Presa nord-coreeană a criticat dur aceste manevre

Agenţia de stat KCNA a numit recent aceste exerciţii de la Pocheon, precum şi unele manevre cu foc real efectuate miercuri de marina sud-coreeană drept acţiuni "autodistructive".

La rândul său, purtătorul de cuvânt al JCS, Lee Sung-jun, a declarat joi, la o conferinţă de presă, că armata nord-coreeană şi-a desfăşurat manevrele tradiţionale de iarnă încă de înainte de sfârşitul anului. Aceste exerciţii nord-coreene durează de obicei până în primăvară şi implică în mod obişnuit exerciţii de artilerie.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite