Stoltenberg va fi prezent la ceremonia de învestire a lui Erdogan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, va fi prezent sâmbătă, la Ankara, la ceremonia de învestire a lui Recep Tayyip Erdogan, reales în 28 mai în funcţia de preşedinte al Turciei, a anunţat vineri Alianţa Nord-Atlantică într-un comunicat.

Erdogan a câștigat al treilea mandat în fruntea Turciei FOTO GETTY Images
Erdogan a câștigat al treilea mandat în fruntea Turciei FOTO GETTY Images

Stoltenberg îşi anunţase joi intenţia de a se deplasa în viitorul apropiat la Ankara pentru a încerca să convingă Turcia să renunţe la opoziţia faţă de aderarea Suediei la NATO.

„Am vorbit cu preşedintele Erdogan în această săptămână (...) şi, de asemenea, voi merge la Ankara în viitorul apropiat pentru a continua să abordăm modul în care putem asigura aderarea Suediei cât mai rapid posibil”, a spus Stoltenberg la Oslo, în deschiderea unei reuniuni de două zile a miniştrilor de externe din statele NATO.

În timpul vizitei prevăzute pentru sâmbătă şi duminică în Turcia, înalta oficialitate aliată va avea întrevederi cu preşedintele Erdogan şi cu alţi demnitari turci.

Erdogan era aşteptat joi la summit-ul Comunităţii Politice Europene (CPE), care s-a desfășurat în apropiere de Chişinău, dar s-a retras în ultimul moment.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite