Statul Islamic anunţă că a decapitat un ofiţer de informaţii rus capturat în Siria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Organizaţia teroristă Statul Islamic a publicat o înregistrare video în care arată decapitarea unei persoane pe care o descrie drept un ofiţer de informaţii rus capturat în Siria, anunţă organizaţia de monitorizare a jihadiştilor SITE.

Ministerul rus al Apărării neagă însă această informaţie, care a apărut în aceeaşi zi în care Kremlinul a organizat o paradă impresionantă pentru a marca 72 de ani de la victoria Uniunii Sovietice împotriva Germaniei naziste.

Într-o înregistrare video de 12 minute realizată în rusă, Statul Islamic arată un bărbat îmbrăcat într-o salopetă neagră, îngenunchind în deşert şi îndemnând alţi agenţi ruşi să se predea, transmite agenţia de presă Reuters, citată de news.ro.

„Acest idiot a crezut promisiunile statului său că nu îl va abandona, dacă va fi capturat“, spune o voce, înainte ca un bărbat cu barbă să decapiteze ostaticul cu un cuţit.

Autenticitatea înregistrării şi identitatea victimei nu au putut fi confirmate deocamdată şi nici nu este clar când ar fi avut loc execuţia.

Forţele ruse îl susţin pe preşedintele sirian Bashar al -Assad în războiul cu rebelii şi militanţii care vor să îl îndepărteze la putere.

Potrivit Ministerului rus al Apărării, aproximativ 30 de militari ruşi au fost ucişi de la lansarea operaţiunilor Kremlinului în această ţară arabă, în septembrie 2015.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite