Statul Islamic a revendicat atentatul de la moscheea din Afganistan, soldat cu peste 100 de victime

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Atac moschee Afganistan - 8 oct 2021 / FOTO AFP

Filiala afgană a reţelei teroriste Stat Islamic a anunţat că un membru al grupării sunnite s-a aruncat în aer în interiorul unei moschei din oraşul Kunduz.

O explozie la o moschee şiită din provincia Kunduz din Afganistan a ucis sau rănit mai mult de 150 de oameni, a anunţat misiunea ONU din Afganistan, vineri, conform Reuters. Primele informaţii arată că a fost vorba de un atac sinucigaş cu bombă.

Reţeaua teroristă Stat Islamic a intensificat atacurile în Afganistan după preluarea puterii de către Mişcarea talibanilor, în august.

Cel puţin 50 de persoane au fost ucise în atentatul sinucigaş comis în timpul rugăciunii de vineri la o moschee şiită din Kunduz, în nord-estul Afganistanului, relatează AFP.

Explozia din moschee şiită din cartierul Khan Abad Bandar din Kunduz a fost provocată de un kamikaze, a declarat pentru AFP Matiullah Rohani, responsabil în guvernul regional taliban.

În Afganistan, şiiţii sunt în mod frecvent ţinta atentatelor, care sunt comise de obicei de ramura locală a grupării Statul Islamic.

Gruparea ISIS-K îi consideră eretici pe şiiţii din minoritatea hazara. În august 2019, ISIS-K a revendicat un atentat împotriva şiiţilor la o nuntă din Kabul, unde au fost ucise 91 de persoane. 

În lumePartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite