Stare de urgență la frontierele Peru. Sute de migranți chilieni sunt blocați în nordul țării

0
Publicat:

Preşedinta peruană Dina Boluarte a decretat miercuri stare de urgenţă la frontiere şi a ordonat desfăşurarea armatei pentru a consolida punctele de control şi a bloca migranţii care vin dinspre Chile. Sute de oameni încearcă să părăsească ţara, potrivit Națiunilor Unite.

Președinta peruană Dina Peluarte  FOTO EPA EFE
Președinta peruană Dina Peluarte FOTO EPA EFE

Migranții, care au locuit în Chile, în principal din Haiti şi Venezuela, sunt blocaţi de săptămâni la frontiera dintre oraşul peruan Tacna (sud) şi Arica, în nordul Chile.

În contextul în care Chile înăspreşte controalele migratorii, mulţi afirmă că doresc să se întoarcă acasă sau să se meargă mai spre nord, în Statele Unite, notează Agerpres.

Guvernul peruan a trimis deja 200 de poliţişti pentru a consolida punctele de trecere a frontierei, în încercarea de a reduce criminalitatea transnaţională.

Miercuri, preşedinta Dina Boluarte a afirmat că, la punctele de trecere a frontierei cu Chile, Bolivia, Brazilia, Ecuador şi Columbia, vor fi desfăşuraţi militari pentru a întări efectivele poliţiei.

Poliţia naţională va menţine controlul ordinii interne cu sprijinul forţelor armate”, a declarat ea presei.

Guvernul de la Lima nu a precizat ce va presupune starea de urgenţă în ceea ce priveşte restricţiile asupra libertăţilor individuale şi publice şi nici cât timp va rămâne în vigoare. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite