Soldații taiwanezi au doborât o „dronă civilă neidentificată”. Tensiuni fără precedent în estul Asiei

0
Publicat:

Soldați taiwanezi aflați pe o insulă mică în largul Chinei continentale au doborât, joi, „o dronă civilă neidentificată”. Aceasta pătrunsese într-o zonă restricționată, anunță Ministerul Apărării din Taiwan, scriu AFP și Reuters.

Soldați taiwanezi au dobort o dronă civilă neidentificată / FOTO EPA-EFE
Soldați taiwanezi au dobort o dronă civilă neidentificată / FOTO EPA-EFE

„Trupele staţionate au urmat procedurile pentru a avertiza drona, însă fără succes. Drona a fost doborâtă într-un tir defensiv", a precizat ministerul într-un scurt comunicat.

Aceeași sursă menționează că aparatul intrase  într-o „zonă de acces restrâns" deasupra insuliţei Lion, teritoriu minuscul situat între China continentală şi insulele taiwaneze Kinmen.

De asemenea, este prima dată când soldații din Taiwan doboară o dronă, în timp ce tensiunile dintre Beijing și Taipei se află la cel mai ridicat nivel din ultimele decenii, scrie Agerpres.

Înainte de aceasta, drone chineze au fost reperate deasupra insulelor Kinmen. O înregistrare video din China în care se poate vedea cum doi soldaţi taiwanezi se uită în sus la dronă a devenit virală. Comandamentul taiwanez din Kinmen a relatat marţi seara că a tras focuri de avertisment spre drona militară chineză.Marţi, preşedintele Tsai Ing-wen a spus la o bază aeriană din insulele Penghu aflate în strâmtoarea Taiwan că a ordonat armatei taiwaneze să ia măsuri necesare şi ferme împotriva provocărilor Chinei.  

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite