Soldaţi israelieni au pătruns în sudul Fâşiei Gaza

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Soldaţi israelieni au pătruns în această după amiază în sectorul sudic al Fâşiei Gaza, la est de Khan Yunes, au indicat martori oculari, citaţi de AFP.

Militarii au deschis focul în direcţia unei femei, din acelaşi sector.

Un purtătător de cuvânt militar israelian nu a fost în măsură să confirme sau să infirme această informaţie, mai spune AFP, citată de Agerpres.

Anterior, un soldat israelian şi un palestinian şi-au pierdut viaţa, într-o posibilă nouă escaladă în Fâşia Gaza, după ofensiva isreliană de anvergură de 22 de zile, încheiată printr-un fragil armistiţiu, în urmă cu zece zile.

Pe de altă parte, un militant al Hamas care circula pe o motocicletă şi încă doi palestinieni, inclusiv un copil, au fost răniţi într-un raid aerian israelian asupra sudului Fâşiei Gaza, conform unor surse medicale locale. Atacul a survenit la puţin timp după decesul unui soldat israelian în explozia produsă la graniţa Fâşiei Gaza cu Israelul.

Hussein Abu Shamiyeh, un militant al braţului armat al Hamas, organizaţia Brigăzile Ezzedin al-Qassam, a fost grav rănit, au indicat surse medicale palestiniene.

Aceste incidente survin în prima zi a turneului regional al emisarului american în Orientul Mijlociu George Mitchell, consacrat în principal consolidării încetării focului între Israel şi Hamas.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite