Soldat rănit în Siria în urma loviturilor armatei israeliene lângă Damasc

0
Publicat:

Israelul a efectuat o serie de lovituri la periferia orașului Damasc, rănind grav un soldat sirian, protrivit agenției de știri Syrian Arab News Agency (Sana), conform Agerpres.

Harta Siria
FOTO: Harta Siria Sursă: Arhiva Adevărul

"În jurul orelor 01.05 (marţi, 22.05 GMT), inamicul israelian a efectuat o agresiune aeriană de pe Înălţimile Golan ocupate, vizând mai multe poziţii la sud-vest de Damasc", a informat Sana, citând o sursă din rândul forțelor armate.

Conform agenției de știri un soldat sirian a fost "grav rănit" în acest atac, care a provocat şi pagube materiale, potrivit informațiilor apărarea antiaeriană siriană a reușit să intercepteze mai multe rachete israeliene.

Exploziile din cursul nopții din aproprierea capitalei siriene au fost confirmate și de un correspondent al agenţiei France Presse.

După începerea războiului din Siria în 2011, Israelul a executat mai multe serii de lovituri aeriene împotriva unor poziții ale regimului, precum și împotriva forțelor iraniene ale Hezbollahului libanez, aliați ai Damascului și dușmani ai declarați ai statului Israel.

Israelul comentează rar astfel de lovituri chirurgicale de la caz la caz, dar afirmă că scopul acestor intervenții este acela de împiedica Iranul să se implanteze în pragul frontierelor sale.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite