Şoferii thailandezi prinşi în stare de ebrietate la volan pot fi obligaţi să muncească temporar în morgi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O nouă lege adoptată săptămâna trecută de autorităţile thailandeze prevede faptul că persoanele care vor fi prinse la volan cu o alcoolemie peste limita legal admisă ar putea fi trimise să muncească în morgile din spitale, relatează „The Washington Post”, citând cotidianul local „Bangkok Post”.

Astfel, şoferii prinşi în stare de ebrietate la volan pot fi obligaţi de un tribunal să ducă la capăt o sentinţă de muncă în folosul comunităţii în cadrul unei morgi spitaliceşti, în scopul de a le arăta direct urmările potenţial mortale ale condusului sub influenţa alcoolului.

Legea a fost adoptată în timp util pentru a fi aplicată în timpul sărbătorii Songkran, care marchează Anul Nou Thailandez, în timpul căreia consumul de alcool în exces duce la o creştere în numărul accidentelor auto. Pe parcursul sărbătorii, două persoane mor pe oră în medie în urma accidentelor rutiere din ţara est-asiatică, iar alte 160 sunt rănite din aceleaşi cauze.

Statistici înregistrate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii(OMS) arată că Thailanda este pe locul doi în lume în ceea ce priveşte decesele survenite din accidente rutiere pe cap de locuitor, conform datelor din anul 2013, cele mai recente publicate de OMS.

Peste 500.000 de turişti sunt aşteptaţi să viziteze Thailanda pe parcursul sărbătorii Songkran, care este cunoscută mai ales pentru Festivalul Apei – în cadrul căreia participanţii se împroaşcă cu apă pe străzile oraşelor din Thailanda pentru a celebra sărbătoarea. Autorităţile au dat undă verde pentru a organiza manifestaţii de acest gen în ciudat faptului că ţara este afectată una dintre cele mai cumplite secete din istorie, iar unele zone se confruntă cu o criză a apei.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite