SMS-uri diversioniste de la soţia fostului dictatorului tunisian

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procesul lui Samir Feriani, un fost înalt responsabil al poliţiei tunisiene, a scos la iveală faptul că fosta primă doamnă a Tunisiei, Leila Trabelsi, ar fi trimis din exil SMS-uri diversioniste.

Luna trecută, noile autorităţi de la Tunis s-au trezit puse pe piste false din cauza unor SMS-uri misterioase care semnalau numeroase incidente ( incendii, distrugeri, agresiuni) în diverse regiuni ale ţării.

Teza unui complot pus la cale de cuplul prezidenţial în exil, Zine el Abidine Bel Ali şi Leila Trabelsi, în complicitate cu sute de acoliţi rămaşi în Tunisia, a fost avansată în mai multe rânduri, dar nu se putea dovedi, scerie site-ul Slate.fr.

Până când serviciile de securitate tunisiene au arestat un individ care distribuia sume de bani celor care se ocupau cu semănarea panicii în numeroase oraşe ale ţării.

Plan diabolic


Apoi a venit şi dovada, în timpul procesului lui Samir Feriani. În pledoria avocatului acestuia, Samir Amor, apărătorul a spus că fosta primă doamnă a Tunisiei ar fi pus la cale această diversiune. Avocatul o mai acuză pe Leila Trabelsi că ar fi coordonat şi introducerea ilegală de arme pe teritroriul Tunisiei.

„SMS-urile au fost trimise oamenilor de afaceri, oficialilor politici şi altor persoane pentru a provoca haos şi a împiedecat instaurarea democraţiei în ţară ", a declarat Ben Amor.

Planul fostei prime doamne mai prevedea răpirea unor personalităţi sau a unor persoane apropiate noii conduceri pentru a le şantaja. Scopul urmărit era acela de a justifica o preluare a puterii de către oamenii fideli fostului preşedinte care au rămas în Tunisia după fuga cuplului prezidenţial în Arabia Saudită.

În aceste mesaje pe vorbea inclusiv de atentate cu bombă la sinagoga Ghriba din Djerba şi la cazarma din Laâouina, din nordul ţării, dar şi în alte locuri publice.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite