Singurul continent ce rămăsese neatins de pandemie a raportat primele cazuri de COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Helmut Ignat
Foto Helmut Ignat

Pandemia de COVID-19 a ajuns acum toate continentele, după ce Antarctica a înregistrat luni primele cazuri de îmbolnăvire la o bază militară chiliană, potrivit BBC.

Armata din Chile a raportat 36 de cazuri de infecţie cu coronavirus la baza sa de cercetare General Bernardo O’Higgins Riquelme. Testarea s-a făcut ca măsură de prevenţie timpurie, a transmis armata într-un comunicat, potrivit The Guardian. 

Cele 36 de persoane - 26 de militari şi 10 angajaţi cu sarcini de mentenanţă - au fost evacuate în Chile. Ele se află în carantină, iar starea lor de sănătate e bună.

Aceste prime cazuri pe ultimul continent ce rămasese liber de virus au fost anunţate în contextul în care marina chiliană a confirmat trei cazuri de îmbolnăvire la echipajul unui vas ce transportase provizii şi personal la staţia de cercetare.

Vasul a ajuns la baza din Antarctica pe 27 noiembrie şi s-a întors în Chile pe 10 decembrie. Întreg echipajul avusese teste negative înainte de îmbarcare.

Chile are patru baze permanente în Antarctica. Staţia de cercetare Bernardo O'Higgins este operată de armată.

Chile este a şasea cea mai afectată ţară de pandemie din America Latină cu peste 585.000 de cazuri confirmate de infecţie cu coronavirus.

Pandemia de COVID-19 a dus la suspendarea proiectelor majore de explorare din Antarctica. Continentul nu are rezidenţi permanenţi.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite