Seism cu magnitudinea 6 în largul insulei Sumatra

0
Publicat:

  Un seism cu magnitudinea 6 a fost înregistrat marţi în largul coastelor sudice ale Insulei Sumatra, situată în vestul Indoneziei, a anunţat Serviciul de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS), citat de AFP.

Sumatra FOTO Shutterstock
Sumatra FOTO Shutterstock

Epicentrul seismului, care s-a produs la ora 14:30 GMT, s-a aflat la mică adâncime şi la o distanţă de aproape 50 de kilometri de coastele provinciilor Bengkulu, Sumatra de Sud şi Lampung.Locuitorii din primele două provincii menţionate şi-au părăsit locuinţele în mare grabă, potrivit presei locale şi unor martori contactaţi de AFP.

Cu toate acestea, nicio victimă şi nici pagube materiale nu au fost deocamdată semnalate de autorităţile indoneziene.USGS estimează că există un risc mic de pagube materiale pe insula Sumatra.Autorităţile nu au emis o alertă de tsunami.

Agenţia indoneziană de meteorologie şi geofizică (BKMG) a recomandat totuşi populaţiei rezidente "să fie atentă la eventualele replici ale cutremurului".

Agenţia a precizat că epicentrul seismului s-a aflat la circa 64 de kilometri de partea sudică a insulei Sumatra.Indonezia se află în "Cercul de Foc al Pacificului", iar această poziţionare geografică o predispune la cutremure frecvente.

Cel mai recent seism major care a afectat această ţară datează din luna martie: cu o magnitudine de 6,7, seismul a lovit partea vestică a insulei Sumatra şi a fost urmat de o serie de replici puternice.

Luna trecută, un cutremur de pământ cu magnitudinea 6,2 a lovit partea nordică a acestei insule, făcând cel puţin opt morţi şi zeci de răniţi. Seismul a avariat, de asemenea, mai multe locuinţe şi moschei.   

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite