Şeful spionajului canadian: Ameninţările cibernetice reprezintă o provocare mai mare ca terorismul

0
0

Ameninţările cibernetice externe şi spionajul reprezintă pentru Canada provocări strategice mai mari decât terorismul, a afirmat marţi şeful Serviciului canadian de informaţii, David Vigneault, într-o rară apariţie publică, după cum notează Reuters.

„Activităţile statelor ostile pot avea un efect coroziv asupra sistemelor şi instituţiilor noastre democratice“, a spus Vigneault, precizând că amploarea, viteza şi impactul amestecului străin au crescut ca urmare a internetului, reţelelor de socializare şi a ieftinirii instrumentelor cibernetice.

„Terorismul a ocupat, pe bună dreptate, o parte semnificativă a atenţiei noastre colective timp de aproape două decenii“, a declarat şeful spionajului canadian într-un discurs la Toronto.

„Cu toate acestea, alte ameninţări la adresa securităţii naţionale - cum ar fi amestecul străin, pericolele cibernetice şi spionajul - reprezintă provocări strategice mai mari şi trebuie, de asemenea, combătute“, a punctat el.

Potrivit lui Vigneault, serviciile secrete străine ostile adună informaţii politice, economice, comerciale şi militare în Canada.

El a precizat că Serviciului canadian de informaţii a observat în special o intensificare a spionajului susţinut de state în domenii precum inteligenţa artificială, tehnologia verde şi reţeaua mobilă de a cincea generaţie.

Chiar dacă Vigneault nu a menţionat vreun stat, guvernele occidentale sunt tot mai îngrijorate de ceea ce consideră a fi o posibilă implicare a Chinei în reţeaua 5G şi în alte reţele de comunicaţii, relevă agenţia de presă anterior citată.

În lume


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri