Şeful mafiei româneşti din Mexic pare să regrete că a refuzat extrădarea. În ce puşcărie a fost transferat „Rechinul”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Închisoarea Altiplano din Mexic. Imagine: Profimedia Images
Închisoarea Altiplano din Mexic. Imagine: Profimedia Images

Românul care e considerat şeful mafiei româneşti din Mexic - unde câştiga milioane de dolari din clonare de carduri şi alte afaceri ilegale - e încarcerat în închisoarea de maximă securitate Altiplano. Florin Tudor, zis „Rechinul”, a cerut să nu fie extrădat, dar acum pare să regrete decizia.

Florian Tudor se plânge că e maltratat şi izolat, scrie La Razon, cotidian mexican care apare la Monterrey, citat de Libertatea.

Un judecător districtual din Mexico City a declarat valid transferul lui Florian Tudor în închisoarea Altiplano. Prin această decizie, judecătorul Jonathan Bass Herrera a lăsat decizia de a-l ţine în închisoare în mâinile unui judecător în materie penală.

La 22 iunie, Florian Tudor a depus un apel  împotriva „detenţiei în regim de izolare şi a transferului involuntar” din închisoarea Nord, din Mexico City, la un centru federal de detenţie din Almoloya de Juárez, statul Mexic.

Şeful mafiei româneşti din Mexic se plânge că e maltratat

Cu această decizie, există deja doi judecători care au respins cererea de protecţie a presupusului lider al aşa-numitei „mafii româneşti”, care se plânge de maltratare, izolare şi transfer de la o închisoare la alta fără să fie consultat.

Anterior, Judecătoria a şasea Penală a districtului Amparo, din Mexico City, a respins „ca inadmisibilă” cererea de protecţie judiciară solicitată de Tudor, care a dorit să anuleze decizia unui judecător de a-l transfera în închisoarea de maximă securitate Centro Federal de Readaptación Social Número 1 Altiplano.

Închisoarea din care a evadat El Chapo Centro Federal de Readaptación Social Número 1 Altiplano , cunoscut sub numele de „Almoloya“, este o închisoare federală de maximă securitate care se află la aproximativ 25 km de Toluca.

Închisoarea are o suprafata de 260.000 mp şi o capacitate de 724 de deţinuţi. Este închisoarea cu cel mai înalt nivel de securitate din Mexic în acest moment.

Construită între 1988 şi 1990, închisoarea a primit primii deţinuţi în 1991. Datorită riscului crescând al unui atac asupra incintei, zidurile au fost întărite, fiind acum groase de un metru. De asemenea, spaţiul aerian a fost restricţionat, iar comunicaţiile sunt restricţionate pe o rază de 10 km. Închisoarea este, de asemenea, păzită de personal puternic armat.

„Rechinul” a cerut să nu fie extrădat

Florian Tudor a fost arestat pe 27 mai în birourile sale din Mexico City, fiind acuzat că ar fi liderul unei bande de criminali internaţionali, specializaţi în fraude bancare cu carduri de credit şi de debit. Investigaţiile poliţiei indică faptul că acest grup a plasat dispozitive de clonare a cardurilor pe bancomate, apoi au efectuat retrageri importante sau transferuri de bani în conturile organizaţiei.

Prin acest mecanism, au spus autorităţile, „mafia română” a reuşit să adune o avere de peste 60 de milioane de dolari. Florian Tudor, supranumit „Rechinul”, investigat inclusiv de FBI pentru crearea unei reţele transnaţionale de clonare de carduri, a fost arestat în Mexic în baza unei cereri de extrădare formulate de România.

Tribunalul Bucureşti a emis pe 23 martie un mandat de arestare preventivă în lipsă pe numele lui pentru şantaj. Iar DIICOT, într-un referat întins pe 66 de pagini, îl acuză pe Florian Tudor de constituirea unui grup infracţional organizat, instigare la tentativă de omor calificat şi instigare la şantaj. Extrădarea interlopului Florian Tudor a fost oprită de judecătorul administrativ, la sfârşitul lunii mai, după ce magistratul s-a declarat în incapacitate de a judeca acest caz.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite