Șeful IDF către soldați: „Spre deosebire de inamicul nostru, noi ne păstrăm umanitatea”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Mai avem încă un drum lung de parcurs", a transmis  marți trupelor șeful Statului Major al IDF, generalul Herzi Halevi, adăugând că Israelul duce „un război lung și drept. Fiecare mișcare este foarte importantă, fiecare realizare locală face parte din îndeplinirea obiectivelor războiului. Faceți-o cu determinare și profesionalism".

Herzi Halevi, seful Statului Major, Israel jpg

„Ne comportăm ca niște ființe umane și, spre deosebire de inamicul nostru, ne păstrăm umanitatea. Trebuie să avem grijă să nu folosim forța acolo unde nu este necesară, să facem distincția între cei care sunt și cei care nu sunt teroriști, să nu luăm nimic care nu este al nostru - un suvenir sau arme - și să nu filmăm videoclipuri de răzbunare”, a spus Halevi.

Comentariile șefului IDF au venit la câteva săptămâni după ce The New York Times a publicat un articol intitulat „Ce dezvăluie videoclipurile soldaților israelieni: distrugerea și batjocorirea populației din Gaza”, în care soldații israelieni sunt filmați făcând comentarii batjocoritoare despre palestinieni, vandalizând proprietăți și zâmbind pentru camere în timp ce conduceau buldozere și foloseau explozibili.

Raportul a citat o declarație a IDF care condamna postările soldaților drept „deplorabile”.

„Nu suntem într-o campanie de ucidere, răzbunare sau genocid. Am venit să câștigăm și să învingem un inamic crud, care merită o înfrângere dură”, a scris Halevi în scrisoarea sa de marți, făcând, de asemenea, aluzie la acuzațiile de genocid și apartheid cu care se confruntă Israelul la Curtea Internațională de Justiție.

Comentând investigația IDF cu privire la eșecurile de securitate din perioada premergătoare atacului Hamas din 7 octombrie, care urmează să înceapă în următoarele zile, Halevi a spus: „Vom efectua investigațiile în baza cinci valori centrale: adevăr, fapte, transparență, responsabilitate și solidaritate.”

Anchetele au ca scop tragerea de concluzii operaționale pentru armată și nu vor analiza politicile conducerii politice, evitând o luptă cu liderii guvernamentali care au insistat ca investigațiile să aibă loc după încheierea războiului Israelului împotriva Hamas.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite