Şefa diplomaţiei UE, în vizită în Egipt pentru a se reveni la „tranziţia democratică”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şefa diplomaţiei Uniunii Europene, Catherine Ashton, se va duce miercuri în Egipt pentru a-i chema pe responsabilii ţării să „revină cât mai curând posibil la tranziţia democratică”.

Catherine Ashton „se va întâlni cu preşedintele interimar Adly Mansour, primul ministru interimar Hazem Beblawi şi alţi membri ai guvernului interimar”, şi va discuta şi „cu alte forţe politice şi reprezentanţi ai societăţii civile”, notează France Presse.

Mă voi duce în Egipt pentru a reafirma cu forţă mesajul nostru în favoarea unui proces politic deplin de unificare, luându-se în considerare toate grupurile ce susţin democraţia”, a declarat Ashton.

Insist asupra faptului că Egiptul ar trebui să revină cât mai rapid posibil la tranziţia democratică”, a asigurat ea, adăugând că UE este decisă să ajute Egiptul să beneficieze de o libertate reală.

Un nou guvern egiptean a depus jurământul marţi la Cairo, la mai puţin de două săptămâni după răsturnarea de către armată a preşedintelui Mohamed Morsi.

Noua echipă guvernamentală, ce cuprinde mai mult de treizeci de membri din medii diverse, a fost imediat respinsă de Frăţia Musulmană, mişcarea din care provine Morsi.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite