Se caută angajat care să lucreze pe una dintre cele mai îndepărtate insule din lume. Salariul oferit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un grup britanic de protecție a vieții sălbatice caută o persoană care să lucreze timp de 13 luni pe Gough Island, una dintre cele mai îndepărtate insule din lume, potrivit BBC News.

Gough Island. FOTO Steven Chown via Wikimedia
Gough Island. FOTO Steven Chown via Wikimedia

Insula Gough, un teritoriu britanic situat în sudul Oceanului Atlantic, se află la aproximativ 2.400 km de continentul african. Nu are o populație permanentă și nici aeroport, iar pentru a ajunge acolo trebuie să călătoriești șapte zile cu barca din Africa de Sud.

Au făcut-o deja Rebekah Goodwill și Lucy Dorman, care se numără printre cei șapte angajați cu normă întreagă pe care Societatea Regală pentru Protecția Păsărilor (RSPB) îi are în prezent pe Gough Island, acolo unde viețuiesc opt milioane de păsări.

Lucy și Rebekah urmăresc mișcările diferitelor păsări pe cale de dispariție, cum ar fi albatrosul cu nas galben din Atlantic, petrelul de Atlantic și prionul lui MacGillivray.

Anterior, Lucy a lucrat în Antarctica, iar Rebekah a lucrat pentru RSPB, în Scoția.

Pentru Rebekah, anul petrecut de pe insulă se va încheia în septembrie, astfel că RSPB caută un nou ofițer de teren care să o înlocuiască. Salariul oferit este cuprins între 25.000 și 27.000 de lire sterline, iar jobul presupune urmărirea speciilor de păsări marine, inclusiv colectarea de date despre puii de pe insulă și despre lupta lor împotriva șoarecilor, o specie invazivă, care îi mănâncă.

RSPB suspectează că șoarecii au fost introduși în Gough de către marinari în secolul al XIX-lea, iar de atunci face eforturi pentru a-i eradica.

Viitorul angajat are de înfruntat un mediu ostil, cu ploi și vânturi puternice

Condiția cerută viitoarilor candidați este să aibă o diplomă în științe sau experiență echivalentă într-un domeniu relevant, precum și „experiență în manipularea și monitorizarea păsărilor sălbatice/animalelor pe teren".  

Nu este însă un post simplu. Viitorul angajat trebuie să se adapteze bine la traiul într-un „mediu subantarctic provocator și îndepărtat", renumit pentru vânturile puternice, unde condiții meteorologice sunt dificile și includ foarte multă ploaie.

Suntem doar o mică stâncă în mijlocul Atlanticului de Sud, așa că avem parte de vreme destul de extremă", spune Lucy.

Potențialii candidați trebuie să mai știe că pe Gough Island nu vor consuma alimente proaspete, ci doar produse ambalate sau congelate, întrucât fructele și legumele proaspete prezintă un risc de biosecuritate prea mare.

„Pentru mulți oameni, lipsa de hrană și lipsa de alimente proaspete este semnificativă", spune Lucy.

Alimentele pe care le consumă angajații care lucrează pe insulă provin în principal din două congelatoare, aprovizionate o dată pe an, potrivit BBC News.  

Datorită Internetului de la bază, angajații de aici pot păstra legătura cu cei de acasă.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite