Scandal diplomatic în Paraguay: Demitere după un acord cu o țară inexistentă

0
Publicat:

Un înalt oficial paraguayan, Arnaldo Chamorro, fost șef de cabinet în Ministerul Agriculturii, a fost demis din funcție după ce a semnat un memorandum de cooperare pentru inițierea de relații diplomatice cu o țară fictivă, relatează AFP.

Un înalt oficial paraguayan a semnat un acord cu o țară fictivă FOTO Pixabay
Un înalt oficial paraguayan a semnat un acord cu o țară fictivă FOTO Pixabay

Chamorro a anunțat personal presa despre demiterea sa, explicând că a semnat în octombrie un acord cu reprezentanții „Statele Unite ale Kailasa”, o insulă pretinsă din nordul Americii de Sud. Oficialul a recunoscut că a fost înșelat, iar cei doi „emisari” au fost chiar primiți de ministrul Carlos Gimenez.

„Au venit şi şi-au exprimat dorinţa de a ajuta Paraguay, au prezentat mai multe proiecte, i-am ascultat şi asta a fost”, a explicat oficialul.

În memorandumul realizat cu antetul și sigiliul ministerului, fostul șef de cabinet îl felicită pe „onorabilul Nithyananda Paramashivam, suveranul Statelor Unite din Kailasa”, apreciind contribuțiile sale la hinduism, umanitate și Republica Paraguay. Documentul recomandă guvernului paraguayan să exploreze stabilirea de relații diplomatice cu această entitate fictivă.

Ministerul a respins acordul, denunțând „erori de procedură” ale fostului funcționar și catalogând documentul drept „neoficial” și realizat „fără autorizație sau competența necesară”. Acesta a subliniat respingerea oricărei obligații față de „organizația menționată”.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite