Sarkozy către Obama:„Vom câştiga împreună

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scenă mai puţin obişnuită la Elysee: preşedintele-candidat Nicolas Sarkozy a permis camerelor de luat vederi să filmeze debutul unei videoconferinţe cu şeful Casei Albe, timp în care şeful statului francez a rostit următoarea frază: „We will win, Mr. Obama. You and me together!" („Vom câştiga împreună, tu şi cu mine!")

Api, Barack Obama a preluat iniţiativa în discuţia care s-a axat apoi pe teme precum situaţia din Siria, preţul petrolului şi securitatea în Afganistan, scrie „Le Figaro". Dar cu doar zece zile înainte de alegerile prezidenţiale, campania electorală bineînţeles că nu putea lipsi din conversaţie.

Un moment propice pentru Sarkozy de a se afişa cu un preşedinte american extrem de popular în Franţa, noteayă publicaţia franceză. „Ştiu că eşti extrem de ocupat zilele acestea", i-a spus Obama locatarului de la Elysee, adăugând că îl admiră pentru lupta pe care o duce în cursa realegerii.

Trebuie menţionat că a fost prima dată când jurnaliştii au fost invitaţi să participe la o videoconferinţă cu înalţi demnitari internaţionali, aceste reuniuni virtuale fiind de obicei consacrate marilor dosare internaţionale de actualitate.

De altfel nu este prima dată când Sarkozy mizează pe sprijinul unor lideri internaţionali în campania sa. Cancelarul german Angela Merkel şi-a manifestat deschis sprijinul pentru preşedintele francez, iar premierul britanic David Cameron a acceptat recent să ţină o conferinţă de presă comună foarte prietenoasă cu şeful statului francez.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite