Sarkozy a supărat feministele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O fotografie cu o tânără însărcinată îmbrăcată în alb, care a fost transformată în poster guvernamental pentru promovarea unui fond guvernamental de 35 de miliarde de euro, a stârnit mânia feministelor din Franţa.

Pe bloguri, în presă şi pe toate posturile de televizune, femeile din Franţa protestează faţă de „pângărirea" simbolului Republicii Franceze, Marianne, care, din virgină, a ajuns însărcinată şi în locul părului blond etalează o umilitoare căciuliţă de noapte.

Textul asociat fotografiei vorbeşte despre fondul pentru investiţii şi stimularea creşterii economice, dar şi despre faptul că Franţa doreşte să îşi asigure viitorul. Franţuzoaicele nu acceptă însă folosirea imaginii unei femei însărcinate ca simbol al dezvoltării viitoare.

"Adică ce vrea să spună preşedintele Sarkozy? Că femeile trebuie să revină la ocupaţia lor tradiţională, aceea de a face copii, în timp ce ei, bărbaţii, se distrează cheltuind miliardele împrumutate?", se întreabă blogul "Le Féminin l'Emporte", unul dintre cele mai influente din Franţa, citat de "The Times".

Thierry Saussez, directorul de comunicare al preşedintelui Sarkozy, a povestit presei că discuţia despre investiţii în viitor "a născut singură simbolul maternităţii". 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite